Fondsenwerving

Fondsenwerving is een belangrijke bezigheid voor stichtingen. Hoe werf je fondsen? Hoe bereik je doelstellingen? Waarom is het belangrijk?

Voordat u actief kunt bezig kunt gaan met fondsenwervende activiteiten is het belangrijk om een aantal zaken op een rijtje te hebben:

• Zorg voor een duidelijke en goede doelstelling. Is de stichting uniek en welke boodschap draagt de stichting uit?
  • Wat zijn de sterke punten en waar is de stichting trots op?
  • Zijn alle financiële gegevens inzichtelijk en transparant?
  • Wat valt er te sponsoren binnen de stichting? Als dit concreet gemaakt kan worden, dan weten mensen waar ze aan geven. Hier zijn middels een website leuke dingen voor te bedenken.
  • Bedenk hoe u uw netwerk kunt gebruiken
  • Zoek vrijwilligers die kunnen helpen en fondsenwervende activiteiten kunnen ondersteunen.
  • Zorg dat u de gegevens van uw donateurs (gevers) goed opslaat. Een persoonlijke benadering is erg belangrijk. Hiernaast kunt u ook denken aan het op de hoogte houden van uw donateurs (warme contacten). Efficiënt donateurbeheer (zonder dat het u veel tijd kost) is daarom erg belangrijk. Neem contact met ons op als u hier mee over wilt weten.
  • Wie gaat u benaderen? Zie wie kunt u bereiken

6 Reacties op Fondsenwerving

1. Goedemorgen,

Helpfreely.org is ook een leuke manier om je favoriete stichtingen te helpen. Zij doneren namelijk een deel wanneer jij online aan het winkelen bent. Dit is geheel gratis en een nieuwe manier om fondsen te werven.

2. avatar nine zegt:

Beste,

Kun je het niet onder storting Privé in kas kunnen boeken?

• avatar pleiada zegt:

Nee, privé storting is niet handig, omdat mijn inkomen dat helemaal niet rechtvaardigt en ik dan weer op een andere manier in de problemen kom.
      Het is een dilemma. We verzamelen nu de giften en storten ze éens in de zoveel tijd in zijn geheel, maar ook dat voelt niet echt oké. Liefst wil ik dat gewoon transparant in de boeken hebben.

3. avatar van Loon zegt:

Beste,

Ik zit hierover ook na te denken. Heb je al een antwoord?

Wij hebben een ziek kind in de familie, waar we een soort fonds voor willen oprichten. Bezoek is niet welkom, maar er zijn velen geinteresseerd, en die zouden een kleine bijdrage kunnen storten. Hoe nu verder?

T.

4. avatar anoniem zegt:

Goedendag,
    Ik heb een stichting opgericht. Ik geef lezingen om het doel van deze stichting onder de aandacht te brengen.
    Nu merk ik dat er op de avonden vaak wat geld gegeven wordt, zo uit de hand.
    Ik weet niet hoe ik dit moet verwerken – dit zijn donaties, maar ik kan ze niet herleidbaar in de boekhouding verwerken omdat het kasdonaties zijn en ik geen gegevens heb van de gevers.
    Heeft u raad hoe ik dit kan aanpakken? Mijn boekhouder weet het ook niet nl.