Nieuwestichting.nl

Subsidies en fondsen

Er bestaan vele soorten stichtingen met verschillende doelstellingen. Het algemeen doel kan bijvoorbeeld cultuur, sport of kinderopvang zijn, maar ook zijn er ANBI stichtingen die fondsen werven voor een goed doel, en er bestaan commerciële stichtingen die een onderneming in stand houdt.

Omdat er zoveel soorten stichtingen zijn, is er niet een eenduidig verhaal te vertellen over het vinden van subsidies en fondsen. Elke stichting hoopt natuurlijk haar inkomsten uit te breiden met een uitkering van een fonds of subsidie waardoor het algemeen doel van de stichting bereikt kan worden. Of en in hoeverre dit mogelijk is, ligt aan tal van factoren.

Er bestaan meerdere financieringsmogelijkheden. Naast particuliere donateurs zijn er ook fondsen en subsidies beschikbaar.  De laatste jaren is het steeds lastiger geworden om hier een beroep op te doen, onder andere door een terug tredende overheid, de huidige economische situatie en een toename in het aantal aanvragen van non-profit organisaties.

Zaak is daarom dat u zelf op onderzoek gaat om te kijken welke subsidie eventueel voor uw stichting in aanmerking komt. Ook heeft u de mogelijkheid om dit uit handen te geven aan een zakelijk specialist, zoals een subsidiekantoor.

We noemen hier enkele links waar u meer informatie kunt vinden over subsidies en fondsen. Voor goede doelen stichtingen zijn er meerdere websites waarop goede informatie is te vinden. Kijk eens op www.kleinegoededoelen.nl, www.fondsen.org. Voor bedrijven kan een subsidiecheck gedaan worden op www.allesoversubsidie.nl en op www.fondswervingonline.nl vindt u praktische tips bij het aanvragen van fondsen.

 

 


13 Reacties op Subsidies en fondsen

 1. avatar Collins James zegt:

  Goedendag iedereen, mijn naam is Collins James I ‘m from USA, Florida en ik ben hier om een kort verhaal over de getuigenis van een lening dat ik Hannibal Smith lening fondsen ontvangen. Ik was op zoek naar een legit lening geldschieter paar dagen terug toen kreeg ik de e-mail van dit bedrijf en ze gaf me een snelle lening. Solliciteren voor een snelle lening vandaag e-mail contact: (collinsjames420@hotmail.com)… Dit goede nieuws te delen en krijgen uw lening vandaag. Blijf gezegend.

 2. Bent u denken aan het krijgen van een lening? Het is dringend lening om uw eigen bedrijf moet serieus beginnen? Ben je in de schulden? Ir dit uw kans om uw behoeften te voldoen, bieden wij persoonlijke leningen, commerciële leningen en leningen aan bedrijven en alle soorten leningen met een rente van 2% voor meer informatie kunt u Kontakts Tikas ons pa e-paštu andmoris38 @ gmail .com

 3. avatar Mohammed zegt:

  Onderwerp: Verzoek tot medewerking

  Geachte heer/mevrouw,

  De reden voor het verzoek is dat sham zich in de opstartfase bevindt.
  Onder de naam sham dat staat voor stichting hulp arme mensen
  hebben wij deze stichting opgericht in Breda. De tijd die hier wordt investeerd,is geheel op vrijwillige basis.ons doel is het inzamelen en inkopen van tweedehands kleding voor arme landen. en
  bijeenbrengen van gelden ten behoeve van fonds slachtofferhulp.

  Maar wij hebben ook steun nodig van anderen.(SHAM stichtin wil graag subsidie aanvragen, maar hoe en waar

 4. avatar h menning zegt:

  Dag, ik heb 2 jaar geleden een jongerencentrum opgezet waarmee ik mij richt op de ontsporende jeugd op de Veluwe. We doen veel sport spel en ook reisjes naar bijv. Tsjechie om de handen uit de mouwen te steken.
  Nu zou ik hier graag per 1 januari 2016 een stichting van maken, maar ik ben geen papieren bolleboos, gewoon eentje van de straat. Ik zou best wat hulp kunnen gebruiken om dit op te zetten en te financieren. Tot nu toe hebben we het voornamelijk met giften kunnen doen maar dat lukt niet meer.

  Ik ben benieuwd,

  Harald Menning

 5. avatar Ibrahim zegt:

  Hallo Iedereen,

  Ik ben bezig een stichting aan het opzetten en ben opzoek naar investeerders en sponsors of bedrijven die geïnteresseerd zijn om aan deel te nemen.
  Het gaat om ondersteunen en begeleiden van jongeren met een achterstand op het arbeidsmarkt : jongeren in de uitkering, kans armen jongeren met een criminele achtergrond, vluchtelingen jongeren.

  De doel van de stichting is om de jongeren: te stimuleren, te trainen,klusjes verrichten, dienstverlening aanbieden aan buurt bewoners.
  Jongeren Inzetten voor buurt tegen buurt sport competities te organiseren voor jong en oud.
  Goede doelen bijstand met inzameling projecten.
  Ik heb mij al bij de gemeente Nijmegen aangemeld voor gesprek.

  Maar ik zou graag meer info willen, aangezien de gemeente best moeilijk doet en graag ziet dat jij zelf ergens geld binnen haalt met jou diensten die je wilt gaan geven.

  Kan iemand mij helpen?!
  Alvast bedankt!

  Met vriendelijke groeten,

  Young Old United

 6. avatar Ed zegt:

  Wij zijn een stichting aan het oprichten welke niet kan bestaan zonder Europese subsidie..We zoeken iemand die ons kan helpen met de daadwerkelijke aanvraag bij de Europese unie.(wij zitten zelf in het noorden vh land)
  Voor de duidelijkheid;het gaat om een Nederlandse stichting die hulp gaat verlenen in een ander EU-land.
  Alle reactie’s zijn welkom!

 7. Hallo , mijn vraag aan u is hoe u mij kunt helpen…
  Ik hoop dat u op andere manier contact kunt maken , ik kan mijn gegevens hier namelijk niet doorgeven.
  John

 8. beste lezers , ik ben bezig met het opzetten van een zeer nuttige stichting waar ik heel veel mensen in Nederland mee wil en kan helpen. Het zou ook een bijzondere boost geven aan onze economie. Ik ben echter een doener en zoek iemand die mij kan helpen daadwerkelijk en niet met tips maar ook echt iets voor de stichting kan en wil betekenen. Natuurlijk weet ik waar je donoren en gevers van subsidies kan vinden , maar het opstellen van een formulier of email zodat ik ook echt geld los krijg is erg moeilijk. Wie kan en wil mij helpen ? Ik verblijf in Herpen ( bij Oss ) en heb echt alle tijd. Wat mij ontbreekt is geld om het verder uit te breiden. Deze week ga ik naar KvK en Notaris om alles op papier te zetten , maar dan is ook mijn geld op. Hopelijk vind ik hier iemand die me kan helpen.

  • avatar garden zegt:

   Hallo,
   Ik las net u onderstaande tekst en vind het erg interesant. Ik zou graag u daarmee willen helpen. Graag reactie.

   beste lezers , ik ben bezig met het opzetten van een zeer nuttige stichting waar ik heel veel mensen in Nederland mee wil en kan helpen. Het zou ook een bijzondere boost geven aan onze economie. Ik ben echter een doener en zoek iemand die mij kan helpen daadwerkelijk en niet met tips maar ook echt iets voor de stichting kan en wil betekenen. Natuurlijk weet ik waar je donoren en gevers van subsidies kan vinden , maar het opstellen van een formulier of email zodat ik ook echt geld los krijg is erg moeilijk. Wie kan en wil mij helpen ? Ik verblijf in Herpen ( bij Oss ) en heb echt alle tijd. Wat mij ontbreekt is geld om het verder uit te breiden. Deze week ga ik naar KvK en Notaris om alles op papier te zetten , maar dan is ook mijn geld op. Hopelijk vind ik hier iemand die me kan helpen.

 9. avatar WIN. zegt:

  reactie van WIN

  Ik wil graag in plaats van het bemoeilijken van het hebben van een stichting
  of een andere bedrijf vorm duidelijk en eerlijk inzicht hebben in het beleid van de SUBSIDIE verstrekker dus wie kreeg en wie krijgt subsidie
  van welke verstrekker met datum om te voorkomen dat de subsidie niet in handen komt van vrager welke echt het werk verricht en het regelt om het doel te bereiken. Het is nu te vaag wie er wel of niet een subsidie kreeg
  waardoor er veel verdwenen subsidie geld in de ‘verkeerde’c.q. zogenaamde
  werk verrichtende handen kwam en de echte doel bereiker niets of te weinig
  kreeg, wat niet geweten werd door diegene waar het geld echt vandaan kwam.
  WIN

 10. avatar Mona zegt:

  Hoi Vincent,

  Ben jij inmiddels al verder in je zoektocht naar informatie inzake het ‘binnenhalen’ van subsidies voor de stichting?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Controle vraag: *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>