Facebook doneerknop nu ook in Nederland

Vanaf oktober kunnen nu ook Nederlandse non-profit organisaties gebruikmaken van Facebook Fundraisers, ofwel de Facebook doneerknop. Hierdoor hoeft de donateur niet langer naar de website van het goede doel om de donatie te regelen, maar kan dit direct via Facebook. In de Verenigde Staten is de doneerknop al een groot succes.

Rechtstreeks geld inzamelen via Facebook

Met de doneerknop helpt Facebook organisaties met het werven van fondsen voor het goede doel. Op deze manier kun je nu rechtstreeks vanaf je Facebookpagina geld inzamelen. Dat is een snelle manier voor mensen om te doneren aan je organisatie zonder Facebook te hoeven verlaten. Je kunt de knop toevoegen aan je pagina en aan je berichten of live uitzendingen, waardoor het eenvoudiger wordt voor mensen die je doel steunen om in enkele tikken een bijdrage te leveren.

Facebook legt de doneerknop uit via Webinar

Een barometer laat zien hoeveel donaties zijn binnengehaald. Vervolgens kan de organisatie de donateurs op de hoogte houden van nieuws. Bekijk deze webinar van Facebook voor een uitleg.  In de Verenigde Staten kunnen goede doelen hier al langer gebruik van maken en dat is een groot succes. Facebook gaat de doneerknop nu ook voor andere landen beschikbaar stellen. Eind september kunnen goede doelen in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Frankrijk, Duitsland en Spanje al gaan testen met de doneerknop. Facebook gaat de test begin oktober uitbreiden naar Nederland.

Nieuwe mensen vinden die je doel steunen

Elke keer dat iemand doneert, wordt aan die persoon gevraagd dit te delen en zijn/haar vrienden uit te nodigen. Deelacties en acties om opnieuw te delen, bevatten ook een knop Doneren, waardoor er gemakkelijk vanuit het nieuwsoverzicht kan worden gedoneerd.

Er zijn kosten verbonden aan de nieuwe service

Om gebruik te kunnen maken van de doneerknop zal Facebook uw organisatie eerst screenen. Gaat Facebook akkoord, dan mag uw organisatie de doneerknop plaatsen op de Facebookpagina. Hierdoor is het doneren aan uw organisatie nog makkelijker. Aan de service van Facebook zijn wel kosten verbonden. Van elke donatie betaalt u 5% aan Facebook. Hiervan is 3,5% bedoeld om de kosten te dekken en 1,5% voor de verwerking van de betalingen.