Nieuwestichting.nl

Stichting oprichten

U denkt erover na om een stichting op te richten of u wilt gewoon meer informatie hierover. Dan bent u op de juiste website. Op nieuwestichting.nl vindt u alle informatie over het oprichten van een stichting.

Stappenplan

Het stappenplan laat de belangrijkste stappen zien waar u aan moet denken als u een stichting opricht.
Lees meer

Bestuur

Een stichting kent meestal één bestuursorgaan: het bestuur. Het bestuur vertegenwoordigd en bestuurt een stichting en zorgt ervoor dat het doel van de stichting zoveel mogelijk wordt nagestreefd.
Lees meer

Doelstellingen

Het is belangrijk dat mensen weten waar uw stichting mee bezig is, dat ze weten waarvoor je staat en waar je naartoe wil; en het is belangrijk dat je dit ook waarmaakt.  Vandaar het belang van goed geformuleerde doelstellingen, die duidelijk aangeven wat de stichting wil bereiken en op basis waarvan gecontroleerd kan worden of ze bereikt zijn.
Lees meer

Statuten

In de statuten staan het doel en de belangrijkste regels van een stichting. Het is verplicht om de statuten bij een notaris te laten vastleggen.
Lees meer

Financieel

Het is van essentieel belang dat u de financiële administratie van de stichting op orde heeft. Het bestuur is namelijk wettelijk verplicht om zorg te dragen voor de administratie.
Lees meer


25 Reacties op Stichting oprichten

 1. avatar martin zegt:

  vraagje

  Een stichting mag geen leden hebben en dat is zelfs bij wet geregeld. Als er binnen een stichting personen zijn die wel een rol hebben die op dat van een lid lijkt, dan overtreedt de stichting mogelijk de wet.

  maar mag je als stichting wel een iets van pasjes of zo uitdelen aan mensen.
  die van jouw stichtings faciliteiten gebruik mogen maken.

  bijv.
  pasje voor de kinderen van ouders die sport niet kunnen betalen.
  zo dat die kinderen gratis kunnen sporten bij een sportschool.
  die aangesloten is bij jouw stichting of een sportschool die als onderneming van de stichtings is opgestart.

  het doel is hier dat alle kinderen waarvan de ouders een sport niet voor hun kinderen kunnen betalen(na toetsing natuurlijk) dat deze kinderen gratis gebruik kunnen maken van de aangesloten sportscholen en of voetbal verenigingen enz.
  ze krijgen dan een pasje om aan te tonen dat zij gratis mogen sporten.
  uiteraard wordt door hun of de ouders hier niet voor betaald.
  en is het volgens mij wel wettelijk toegestaan.

  als iemand hier meer duidelijkheid over kan scheppen hoor ik het graag.
  alvast bedankt.
  mvg, Martin

 2. avatar Nikki de Coninck zegt:

  Hi,
  Mag ik een stichting oprichten in Nedelrand met een buitenlands vestigingsadres?
  Dank!
  Nikki

 3. avatar J. Brugman zegt:

  Misschien dat iemand hier mijn vraag kan beantwoorden.

  Als ik een stichting opricht en deze inschrijf op mijn woonadres worden we dan geconfronteerd met extra jaarlijks terugkerende lasten, zoals bv. een extra aanslag voor gemeentelijke heffingen en belastingen?

  Wie helpt mij verder :)

  Bij voorbaat dank,

  J. Brugman

 4. avatar Harry Töben zegt:

  Vraag: kun je ook alleen een stichting oprichten of moet je per se met twee personen zijn. Wat is de we?

 5. avatar Leon zegt:

  Judith, adverteren in de krant of op marktplaats.nl is echt ver van gratis en vaak kunnen/willen gevers van spullen: niet ook nog eens komen bezorgen.

  Het is leuk dat je graag praat, maar doe het niet uit je nek.
  Want daar heeft Jannie niets aan.

 6. ik heb nog wel wat vraagjes
  wij willen via een stichting kleding en eten inzamelen voor mensen die net als wijzelf net buiten de boot van de voedselbank vallen dus krijgen we geen geld alleen goederen binnen hoe kunnen wij nu lid worden van kvk laat staan naar een notaris om alles vast te laten leggen kan dat niet zonder geld?? wij lenen nu een 45km auto om spullen te kunnen halen gelukkig verdoet die niet zoveel aan diesel maar ja ook dat dingetje loop niet op water en gaat dus van ons weekgeld af dus ik hoop dat er iemand mij daarmee kan helpen want wordt zo boos op die bureaucratie want wij als gewone mens snappen er niets van wij willen gewoon mensen helpen wie helpt ons daarbij????????????????????

  • avatar Judith zegt:

   Lieve Jannie,

   Waarom zou je een stichting beginnen als je de bureaucratie zo verafschuwd? Zet gewoon een advertentie in de krant, marktplaats en laat iedereen de spullen bij jou brengen. De mensen die t nodig hebben, halen het dan weer bij je op. Waarom zou je moeilijk doen, als het ook simpel kan. Begint klein en mocht je uit je jasje (huisje) groeien, ga dan verder kijken wat dan de mogelijkheden zijn. Er zijn altijd mensen om je heen die je willen helpen. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Controle vraag: *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>