Boek Mijn Stichting

Handig boek voor stichtingen op de markt

Boek ‘Mijn Stichting’ is een must-have voor iedereen die bij een stichting betrokken is.

De stichting als organisatievorm is populair. Dat blijkt wel uit de vele stichtingen die in Nederland actief zijn en uit het grote aantal bezoekers dat dagelijks de website www.nieuwestichting.nl bezoekt. Veel mensen hebben vragen over het oprichten en besturen van een stichting, maar het is niet altijd makkelijk om duidelijke informatie te vinden. Vaak bestaat er een grote kloof tussen de dagelijkse praktijk binnen stichtingen en het juridisch taalgebruik in wetboeken. Dit kan tot verwarring, onduidelijkheid en zelfs misstanden leiden.

Het boek Mijn Stichting is een boek dat in jip-en-jannneketaal vragen beantwoordt zoals:

– Welke stappen moet ik doorlopen om een goede stichting op te richten?
– Wat wordt er van mij als bestuurslid verwacht?
– Voldoet mijn goede doelen stichting nog wel aan de huidige ANBI-regelgeving?

Als je op zoek bent naar praktische en heldere informatie over het oprichten, besturen en functioneren van een stichting, dan is ‘Mijn stichting’ het boek dat je nodig hebt. Het boek staat vol nuttige tips en heeft
een ANBI-bijlage, stappenplan, veelgestelde vragen en handige checklist. U kunt hier het

Boek Mijn StichtingHet boek Mijn Stichting kunt u hier bestellen.

Mijn Stichting | Het oprichten en besturen van een stichting
Mr. Pieter Kuiper & Drs. Ingrid Rietveld; Nederlands | 144 pagina’s
ISBN 978-90-821506-0-5
Uitgeverij: L!FE Communications, mei 2014

Een reactie op Boek Mijn Stichting

1. avatar Henk Meijer zegt:

Graag ontvang ik alle informatie aangaande stichtingsvormen binnen onze Nederlandse wetgeving die voldoet
    aan de eisen zoals daarin geformuleerd.