Oprichtingskosten

Wat zijn de kosten voor het oprichten van een stichting? Waar moet u rekening mee houden? Hieronder staan de kosten bij minimale benadering.

Notariskosten 400,-
Inschrijven Kamer van Koophandel (KvK) 50,-
Overige kosten 100,-
Totaal 550,-

Denk verder ook aan de bouw van een website, ontwerp van logo en huisstijl, aanschaf kantoorartikelen (computer, printer, drukwerk).

Jaarlijkse kosten

Hieronder vindt u een overzicht van jaarlijkse kosten voor stichtingen. Let op, prijzen zijn richtprijzen en zijn gebaseerd op een minimale benadering. Het is afhankelijk van de soort stichting en de aanpak (werving, giften, administratie, projecten, marketing e.d.).

Accountantskosten (productie jaarrekening) 1500,-
Jaarlijkse bijdrage Kamer van Koophandel (KvK) (per 2013 afgeschaft) 0,-
Bestuur- en vergaderkosten 1500,-
Belastingen (eventueel loonbelasting, btw, vpb: vraag uw accountant om advies of bel de belastingdienst) 0,-
Bankkosten 100,-
Drukwerk e.d. 150,-
Totaal 3250,-
Automatische incasso voor stichtingen

82 Reacties op Kosten

1. avatar r donker zegt:

als je een stichting onderneming gaat opzetten bij de notaris, kunnen die kosten dan met een stukje familielening betaald worden?

2. avatar r donker zegt:

als je een onderneming stichting bij notaris gaat op zetten, kunnen de kosten hiervan via een familie lening betaald worden, en moet dit ergens vermeld worden?